vineri, 11 noiembrie 2011

dragoste de fariseu

pe mine ma amuza un soi de oameni.... si am o intrebare... oare Dumnezeu asteapta de la un om sa poarte haine in chip de smerenie adica batic si fusta sau asteapta de la noi sa avem dragoste? raspunsul este evident! Farisei de pe vremea Domnului Isus isi puneu cu ciucuri lungi sa-i vada oamenii prin piete ca sunt credinciosi la exterior apareau ca niste sfinti dar nu trebuie sa mai spun cine erau farisei ca toata lumea stie asta! De atunci si pana acum nu sau schimbat multe... unii cred ca trebuie sa se imbrace mai diferit ca sa placa Domnului si nu am nici o problema cu asta dar am o problema cand un om vrea sa para ca este mai bun decat celalant si daca nu e ca el atunci nu este bun... unde e dragostea? poti sa stii biblia poti sa faci ce vrei dar daca nu ai dragoste esti nimic.. asa de mult imi place 1 Corinteni 13... de ce trebuie sa pupi un om daca nu iti place de el? oare toate astea nu sunt fariseisme? te intalnesti cu un om pe strada dai mana cu el si in gandul tau spui mai bine nu il vedeam... sau te suna cineva si spui "eh ce ma bucur ca m-ai sunat" si numa tu stii ce te "bucuri", falsitate! si Dumnezeu uraste asta... poti sa ai tot dar daca nu ai dragoste nu valoreaza nimic... eu una m-am saturat de rasism si de falsitate... macar daca nu-ti place de unu lasa-l in pace nu te da bine pe langa el... cam asta e princiupiul meu. dar in realitate oamenii trebuie sa invete sa se accepte unii pe altii, toti avem defecte si doar pentru ca suntem diferiti in defectele noastre nu inseamna ca suntem unii mai buni decat altii, crestini ar trebui sa invete sa accepte pe oameni asa cum sunt sa nu se loveasca de barierele confesionale sociale sau etnice, crestini trebuie sa se iubeasca unii pe altii si punct. si nu doar crestinii ei intre ei.. ci si cu ceilanti chiar si pe atei, chiar si pe cersetorul din coltul strazi si el are un suflet si el are aceleasi nevoi ca si tine? de ce sa-l judeci? noi i judecam pe cei care traiesc pe strada dar habar nu avem ce viata au... nu de mult am auzit despre o tana de 18-19 ani care a trait in orfelinat si la un moment dat asistentul social a trimis mai multi copii la parintii lor printre care si ea... si acolo acasa a fost batuta cu bata cu brutalitate, si cine ar fi putut sa stea in mediul acela? nimeni! asa ca a plecat iar acum casa ei este strada... ce vina are tanara asta? si totusi probabil sunt atatia trecatori se uita urat la ea si o judeca? trist, dar adevarat! ca ea sunt multi altii si ne-am ingrozii sa auzim povestile lor... cat despre falsitate este ciudat, eu nu am nimic cu nimeni si vorbesc cu oricine iar daca unuia nu-i place de mine asta e... nu-mi pasa eu ma port la fel, pentru ca dragostea acopera totul!gby

3 comentarii:

gabriella spunea...

Eu cred ca felul cu te imbraci...nu-l deranjeaza in nici un caz pe Dumnezeu.Te rog sa ma crezi ca sunt un om credincios pentru ca asa am fost educata,ma inchin in fiecare seara si dimineata,merg la biserica cand am timp,chiar citesc carti de rugaciuni,am un coltisor al meu de icoane...dar cand te rogi la Dumnezeu trebuie sa o faci cu sufletul...nu din obligatie ,sau din obisnuinta. Eu sunt ortodoxa,am credinta mea si in fiecare zi ma gandesc la Dumnezeu. Sa ai o seara minunata.

Lavinia Dance spunea...

Nu stiu ce sa zic, in Biblia ni se spune cum ar trebui sa ne imbracam...
si zice clar ca femeia trebuia sa aiba capul acoperit cand se roaga. daca Dumnezeu nu pretinde de la noi cum se ne imbracam de ce a mai scris asa in Biblie?
Cu siguranta ca este important sa ai dragoste si sa fii sincer, sa semeni cu El in comportament, dar trebuie sa avem grija si la tinuta. Mai ales cand El ne-a zis asa....
In ziua de azi nu se prea respecta.

Goda spunea...

Hainele nu au valoare pentru Dumnezeu, sau cel putin asa cred eu. Iar cum ai spus si tu "daca nu ai dragoste nu valoreaza nimic". Sa nu-ti desparti sufletul de Dumnezeu eu zic ca-i cel mai important!

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © din viata gandurilor mele.... Template created by Volverene from Templates Block
WP by WP Themes Master | Price of Silver